13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto – Mjesec dana besplatnog veza za probu

Porto Montenegro marina
Porto Montenegro marina

Tivatski nautički centar i marina za mega i super jahte Porto Montenegro, na međunarodnim sajmovima nautike u Portsmutu, Kanu i Monaku koji su održani proteklih dvadesetak dana, ponudio je jedinstvenu priliku svim vlasnicima super jahti, zaintereosovanim za dugoročni zakup veza u toj marini, da besplatno isprobaju kvalitet usluga tog elitnog nautičkog centra.

Komercijalna služba Porto Montenegra zainterovanim potencijalnim klijentima ponudila je da se registruju i nakon toga u roku od 60 dana, imaju pravo da sa svojim brodom dođu u Tivat i besplatno isprobaju uslugu i sve tehničke kapacitete koje nudi ova marina. Vlasnici superjahti – brodova dužih od 30 metara, koji se registruju za ovu ponudu, mogu tako dobiti bepslatan vez u Porto Montenegru u trajanju do mjesec dana, a koji moraju iskoristiti najkasnije do 1.maja naredne godine. Za zimski period godine inače, mjesečni zakup veza u tivatskoj marini sa uključenim PDV-om od 7 odsto, košta od 2.660 eura za jahtu dužine 30 metara, do čak 31.930 eura za jahte dužine 150 metara.

Osim kratkoročnog zakupa – do godinu dana, Porto Montenegro nudi i dugoročni zakup vezova u toj marini na period od 10 do čak 30 godina, pod posebnim uslovima i cijenama koje se ugovaraju pojedinačno sa svakim vlasnikom. Zakupcima je ponuđena i prilika da u vrijeme kada ga ne koriste za smještaj svog broda, vez preko posebnog Rental-pula, daju u podzakup. Time mogu vratiti čak i do 85 odsto sredstava koje su prethodno platili menadžmentu tivatske marine uzimajući vez u dugoročni zakup.

„Strateški pozicionirani izvan EU, vlasnici vezova u marini prave značajne finansijske uštede posjedovanjem svojeg sidrišta u Crnoj Gori, a da ne pominjemo, povoljne zakone o jahtama u zemlji. Propisi Crne Gore o jahtama, koji unapređuju ambijent za razvoj jahting industrije, dozvoljavaju nekoliko izmjena liste putnika i članova posade tokom sezone, i omogućavaju fleksibilnost prilikom ukrcaja i iskrcaja sa čarter jahti u Crnoj Gori. Prednosti su:         0 % PDV na čartere, 7% PDV na usluge u marini, 9% poreza na kompanijske i kapitalne dobitke, Propisi o porezima i uvozu koji se primjenjuju van zemalja Evropske unije kao i gorivo oslobođeno poreza i plaćanja carina – i do 45% jeftinije nego u drugim evropskim lukama.”- stoji u propagandnim materijalima kojima Porto Montenegro “mami” bogataše – vlasnike po nekoliko desetina ili stotina miliona eura vrijednih jahti, da svoje brodove dovedu u Tivat.

Najčitanije