I ove godine kruzeri će uplovljavati barsku luku

Bar - prvi kruzer
Photo: Barinfo

U barsku luku i ove godine će uplovljavati kruzeri britanske kompanije “Thomson Cruises”.

Iz agencije “Allegra Montenegro” koja je lučki agent kompanije, ”Vijestima” su juče potvrdili da kruzer “Thomson Spirit“ dolazi prvi put 7. juna, te da će potom još pet puta pristajati na gat pod Volujicom do 25. oktobra.

Brod će boraviti u luci od 8 do 18 sati, a trebalo bi da u Bar dovede ukupno 7.620 turista iz Velike Britanije.

“U ovom trenutku, imamo potvrde iz još dvije kompanije o dolasku najmanje po jednog broda, što govori da u svijetu kruzing kompanija raste interesovanje za Bar. Imaćemo, dakle, najmanje osam dolazaka kruzera u Bar u 2017”, kazao je Aleksandar Vukić iz agencije “Allegra Montenegro”.

Kruzer “Thomson Celebration” uplovio je lani sedam puta u Bar i doveo ukupno 8.660 putnika, uglavnom Britanaca.

Iz AD Port of Adria je prilikom posljednjeg uplovljenja 26. oktobra istaknuto da su jako zadovoljni postignutim, jer je Bar “ucrtan na mapu destinacija kruzera, a u vrlo kratkom roku savladali smo i uveli neophodne standarde za prihvat kruzing brodova”.

Ocjene tog lučkog operatera potvrđuju i iz agencije, dodajući da je Bar sve atraktivniji kruzing kompanijama zbog bogatog programa koji nudi gostima za jedan dan, od obilaska Dvorca kralja Nikole na Topolici, posjete Starom Baru i Staroj maslini na Mirovici, do izleta na Skadarsko jezero.

/barinfo.me/

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.