15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren 17. Biograd Boat Show

Biograd - Boat show
Biograd – Boat show

17. Biograd Boat Show svečano je otvorio svoja vrata u četvrtak i već prvoga dana, unatoč jakoj buri koja je donekle umanjila užitak obilaska prepunih pontona, privukao mnoštvo radoznalih posjetitelja. Više od 300 izlagača, 300-tinjak plovila smještenih u moru i na kopnu biogradske marine Kornati, od onih najmanjih pa do najluksuznijih, te mnoštvo nautičke i ronilačke opreme, plovila za sport i zabavu i pratećih usluga u nautičkom turizmu zadovoljit će zahtjeve svakog posjetitelja.

Ovogodišnji je sajam dodatno proširen i povećan, ponuđen je dodatni ponton za sještaj plovila, a izložbeni prostor u halama i na otvorenom popunjen je do posljednjeg mjesta. Organizator, biogradska tvrtka Ilirija d.d., naglašava da je kompletan izlagački prostor rasprodan tjednima prije početka sajma, a među izlagačima je primjetan i nemali broj inozemnih tvrtki i proizvođača plovila i opreme koji su odlučili predstaviti svoje proizvode. Svakako treba spomenuti i zanimljivost koja je obilježila današnje otvaranje Biograd Boat Showa, a to je pokazna vježba spašavanja osoba iz mora, koju su zajednički upriličili hrvatski Yacht Pool i EmergenSea mreža pomoći na moru. Vježba je posebno željela ukazati na važnost upotrebe zaštitnih pojaseva za članove posade na brodu.

Među predstavljenim plovilima mnoštvo je zanimljivih modela i noviteta. Za razliku od prijašnjih godina, ove su godine na sajmu zastupljeniji katamarani i trimarani, a među njima treba posebno istaknuti luksuzni katamaran Fountaine Pajot Saba 50, te premijerno predstavljene trimarane Dragonfly 28 Sport i Neel 45. Oba trimarana privlače poglede svojim modernim dizajnom. I ove je godine ponuđen veliki broj polovnih plovila po relativno pristupačnim cijenama.

Među zanimljivijim plovilima našao se i Parasailing 28, gliser duzine 8.63 m i sirine 2.80 m pogodan za sportove na moru i prijevoz putnika. Gliser se proizvodi u turskom brodogradilištu u Izmiru i opremljen je 5.7 litrenim Mercruiserom sa 300 KS. Svoje je gumenjake, kvalitetom prilagođene zahtjevnom europskom tržištu, izložio i ruski proizvođač Admiral boats, a treba svakako spomenuti i gumenjake serije Golden Line. Mnoštvo je zanimljivih modela izloženo i među jedrilicama i među motornim brodovima, a neke od njih predstavit ćemo u narednim člancima i izvještajima sa sajma, uz obilje fotografija, jednako kao i predstavljene modele domaćih malih brodograditelja.

www.nautica-portal.com

Najčitanije