Otočki život

Biokovo
Biokovo

Nakon više od 24 sata zastoja u trajektnom prometu iz Splita za Supetar, Jadrolinijin trajekt “Biokovo” uspio je u 21.35 minuta uploviti u Supetar i na taj način prevesti nekoliko desetaka Bračana, koji su zbog bure ostali “zarobljeni” u utorak navečer i veliki dio srijede u Splitu.

Naime, zbog bure koja je na mahove bila i orkanska kompletni trajektni promet prema Supetru bio je u prekidu, pa tako Jadrolinijini trajekti nisu prometovali prema Braču od utorka u 20.30 sati do srijede u isto vrijeme. Na put se prema Supetru prvi odvažio sinoć trajekt “Biokovo” koji se uz velike napore posade uspio privezati u Supetru.

– Bura nam je zadala velike muke. Zbog toga je 30-ak ljudi u utorak navečer ostalo u Splitu. Mi smo im, koliko smo mogli, pomogli i omogućili im smještaj na našem trajektu u luci. Tako je njih desetak, koji nisu imali mogućnost smještaja u Splitu, noć s utorka na srijedu provela u salonima našeg trajekta. Omogućili smo im spavanje, grijanje i ponudili smo ih toplim napitcima. Zaista smo nemoćni bilo što napraviti kada bura ovako puše, ona je jednostavno jača od ičega – kazuje nam Ante Mrvica, rukovoditelj plovnog područja Split.

Radovi na zimskom vezu

Osnovi razlog zbog čega trajekt za jake bure ne može pristati u luku Supetar je bura, ali i činjenica da se obavljaju radovi na zimskom vezu i da trajekti tu za vrijeme radova ne mogu pristajati. Stoga se trajekt vezuje na vanjski vez (đigu) koji je otvoren prema sjeveru, odnosno Omišu, odakle puše jaka bura.

– U plovidbi iz Splita u Supetar nije bilo nikakvog problema tijekom navigacije i najvažnije je da su svi sretno stigli u Supetar – veli Mrvica.

Trajekt “Biokovo” iz se Supetra zaputio i natrag prema Splitu u 22.45 sati, no redovni posljednji polazak za Supetar u 23.59 je otkazan, kako smo doznali od “Jadrolinijine” službe informacija u Splitu.

www.slobodnadalmacija.hr

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.