Oproštaj od ljeta uz tradicijska jedra

Nerezinska regata
Nerezinska regata

Na 39. nerezinskoj regati tradicijskih plovila, manifestaciji kojom su se Nerezine oprostile od ljeta, sudjelovalo je devetnaest istarsko-kvarnerskih posada…

Jedrilo se u Lošinjskom kanalu, u organizaciji Sportskog društva “Škarpina”, a nakon što su se barke vratile u nerezinsku luku, sumirani su rezultati po kategorijama, s tim da su posebno nagrađene posade koje su koristile jedra “markoni”.

Regata je praćena s nerezinskih obala, ali i s nekoliko brodova i barki koje su isplovile na regatno polje. U večernjem programu na Trgu Studencu nastupila je lošinjska klapa “Čikat”, a dodijeljena su i priznanja najuspješnijim jedriličarima.

Nerezinska regata je prvi put održana daleke 1920. godine i priređivana je u kontinuitetu do 1942. godine, potom od 1954. do 1965., a nakon duge stanke obnovljena je, u sadašnjem obliku, 2011. godine.

Foto: Bojan Purić

www.otoci.net

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.