11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan “Big Game Lignja 2016” u Tisnom – učesnici ulovili 26, 47 kg

Lignjolov 2016.
Lignjolov 2016.

Neven Lordan na brodu ‘Orilo, gorilo izgorilo’ pobjednik je ovogodišnjeg ’12. velikog lova na lignje – Big Game Lignja 2016′ u Tisnom koji se održao u subotu kasno popodne. – Iako je imao najmanje izglede i najslabije je stajao na kladionicama, kao i Leicester City u engleskoj ligi, Neven Lordan je naše iznenađenje i ovogodišnji prvak – rekao je voditelj ceremonije proglašenja pobjednika Frane Frkić Rižo dok je

Lordanu dodjeljivao omotnicu sa osvojenih tri tisuće kune, piše RudinaPress.

Pobjednik nije htio komentirati svoju tajnu uspjeha. Kazao je kako svaki lignjolovac zna nešto što drugi ne znaju, a njemu su ta znanja ove godine donijela prednost nad ostalima pa ih ne mogu tek tako podijeliti.

Na svakom brodu bila su maksimalno trojica lignjolovaca koja su u akvatoriju od otoka Ljuca do Kukuljara do 20.30 ulovili ukupno 26,47 kilograma liganja.

Neven Lordan, iako je na brodu bio sam samcat, ulovio je najviše – 22 lignje teške ukupno 2780 grama. Druga je bila ekipa ‘El Pescador’, kapetan Josip Bilić, Marin Devčić i Ivan Madžar Tuljan koji su ulovili 16 liganja ukupne težine 1925 grama. Ekipa ‘Charlie’, otac i sin Marinko i Antonio Pavlić, s 11 liganja teških 1600 grama bili su treći.

Nagradu za najveću ulovljenu lignju osvojila je ekipa Torpedo, Krešo i Šimun. Trofejni primjerak je bio težak 545 grama.

Nakon vaganja i proglašenja pobjednika sve ulovljene lignje završile su na roštilju uz druženje lignjolovaca i navijača.

Foto: Hrvoslav Pavić

Najčitanije