Novi kruzer Costa Diadema

Costa-Diadem

Italijanska kompanija za krstarenja Costa Crociera dvije godine nakon tragedije svog broda Costa Concordije nastavlja s porastima u poslovanju te ove jeseni počinje ploviti po Sredozemlju i s novim kruzerom Costa Diademom kapaciteta blizu 5.000 osoba u čiju je gradnju, opremanje i puštanje u promet uložila pola milijarde eura.

Svoj novi brod, kao i novu brend i image kampanju koja se temelji na talijanskom lifestyleu, ljepoti i tradiciji, predstavnici Costa Crociere predstavili su u petak navečer u Trstu pred više od 1.500 partnera – turističkih agenata, novinara i vjernih gostiju iz cijele Europe.

Višednevna krstarenja velikim kruzerima za više tisuća osoba jedan su od rijetkih stalno rastućih segmenta u europskom turizmu, proizvod koji se stalno povećano traži i koji nudi relativno povoljan omjer cijene i kvalitete, kazao je u Trstu direktor prodaje i marektinga za središnju Europu, Afriku, Bliski istok i Indiju Dario Rustico.

Nesreća Coste Concordie prije dvije godine osjetila se u smanjenoj potražnji, otkazivanjima i padu povjerenja, rekao je. Cijene su tada pale te su takve manje-više i ostale uz poboljšanje ponude, kazao je Rustico, dodajući da tvrtka sada bilježi dobre rezultate.

Kompanija Costa Crociera ove je godine zabilježila porast prometa, gostiju će imati nekoliko postotaka više nego lani, oko tri milijuna, a najviše posla imaju u listopadu i tijekom zimskih školskih praznika.Costa-diadema

Novi brod Costa Diadema službeno će ‘krštenje’ imati 7. novembra u Genovi, a prije toga ovaj vikend, nakon Trsta, plovi na prvu rutu na kojoj će proći i kraj Dubrovnika, ali u koji, kao ni u jedan drugi hrvatski grad na Jadranu, bar do 2016. neće pristajati.

Brod koji ima 5.000 kreveta, visok 308 metara, istisnine 132.500 tona, na 12 katova, s 19 paluba, nekoliko restorana, 4D kinom i brojnim drugim sadržajima zapošljava blizu 1.300 ljudi iz 40 zemalja svijeta. Costa Diadema zasad neće dolaziti u Hrvatsku, ali će drugi Costini kruzeri redovito uplovljavati u Split i Dubrovnik koji su ove godine imali porast prometa.

Costa Crociera je jedna od najvećih kompanija u Europi za krstarenja s oko 14 velikih brodova. Tvrtka se tim poslom bavi 66 godina.

Jedan čitatelj preko društvenih mreža prokomentariso je ovu vijest „čisti industrijski turizam kroz kruzere, nema draži ni ljepote plovidbe, kružna putovanja davnih 1975 godine kada je na brodu bilo od 300 do 500 putnika i kad su brodovi boravili u lukama do dva dana to su bila putovanja, a ne kao sada 3 do 5 sati i putnici trče kroz grad dobar marketing uvijek nađe budale“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.