11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova luksuzna jahta – NAO ruskog oligarha Meljničenka

Jahta Nao
Jahta Nao

Andrej Meljničenko ruski milijarder i postao je vlasnik još jedne luksuzne jahte čije je opremanje i izgradnja koštala 300 milijuna dolara. Iako je ruski oligarh jahtu jednostavno nazvao NAO, po staroj talijanskoj riječi za brod, ipak u njenom enterijeru i eksterijeru ništa nije jednostavno.

Tako je, na primjer, nova jahta obitelji Meljničenko dugačka 120 metara, što se može usporediti s dužinom većeg nogometnog terena. Luksuzni brod je opremljen i s tri velika bazena, a touch screen navigatori, neprobojna stakla i rotacioni kreveti samo su neki od sitnih detalja kojima je upotpunjen dizajn.

Ono što je jedinstveno na novom brodu je i soba koja je od poda do stropa obložena kožom morske raže, dok je druga prekrivena telećom kožom.

U cijenu od 300 milijuna dolara ušli su i svi rukohvati za koje je ruski milijarder izdvojio od 40 000 do 60 000 dolara. Također, jahta posjeduje i helidrom tako da na ovaj luksuzni brod posjetitelji mogu doći i helikopterom.

Pored ove, Meljničenko ima i luksuznu jahtu „A“, koja vizualno podsjeća na podmornicu i čija je izgradnja također koštala nekoliko stotina milijuna.

Najčitanije