8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Norwegian Star” ponovno je pretrpio mehaničke probleme i ostao plutati u…

Norwegian star

Brod „Norwegian Star” ponovno je pretrpio mehaničke probleme i ostao plutati u Tasmanijskom moru kod obale Victorie. Brod je bio na putu iz Melbournea za Novi Zeland i očekuje se u Port Chalmersu 13. februara, ali se kod rta Lintrap, blizu Wilsons Promontory pokvario pogonski sistem. Posada nije uspjela popraviti kvar brod s više od 2000 putnika je ostao plutati. Nesreća je prijavljena lokalnima vlastima te je zatražena pomoć. Na mjesto događaja je poslan tegljač australske Obalne straže i onesposobljeno kruzer „Norwegian Star” će biti dotegljen u Melbourne na popravak i inspekciju.

Operator Norwegian Cruise Lines poslao je svoje najdublje isprike putnicima i osigurali da ljudi ne budu u opasnosti. Tvrtka je ponudila putnicima novac kako bi im da plate let do Aucklanda.

“Nadamo se da ćete odabrati ostanak na brodu dok će biti usidren te uživati u istraživanju Melbournea, a po završetku popravka nastaviti putovanje prema revidiranom itinereru”, stoji u dopisu brodara Norwegian Cruise Line. “No, onima koji su umorni od kašnjenja bit će ponuđeno 350 dolara po osobi za let u Auckland. Također ćemo pružiti pristup internetu i omogućiti telefonski poziv po potrebi da se obratite turističkom agentu ili zračnom prijevozniku kako bi napravili nove turističke aranžmane”, dodaje se u dopisu operatora.

Australske vlasti prate situaciju i u kontaktu su sa zapovjednikom broda.

Ovo nije prvi incident na brodu „Norwegian Star”, koji očito treba suho dokovanje i stavljanje izvan pogona dok se ne poprave pogonski sustavi. U decembru 2016., brod nije uplovio u nekoliko luka u Aziji nakon kvara azipoda. Mjesec dana kasnije, krajem januara, kruzer je ponovno pretrpio kvar istog azipoda i promijenio itinerer krstarenja na putovanju Azija – Australija.

Brod „Norwegian Star” je kruzer Dawn klase kojim upravlja Norwegian Cruise Line. Brod ima kapacitet za 2,348 putnika, nosivosti 7500 DWT i bruto tonažu 91,740 BRT. Ukupna duljina broda je 294 metra, širina je 32,2 metra i maksimalni gaz je 8,2 metra. Brod je izgrađen 2001. godine u njemačkom brodogradilištu Meyer Werft.

www.maritimeherald.com

Najčitanije