16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Njemačkog turista kod Makarske usmrtila elisa glisera

Pomorska policija

U mjestu Krvavica kod Makarske u srijedu je izgubio život njemački državljanin star 27 godina nakon što ga je, dok je bio u moru, zahvatio propeler glisera. Nesreća se dogodila oko 17 sati, a prema prvim neslužbenim informacijama koje prenose lokalni mediji smrt mladog Nijemca posljedica je nesretnog slučaja.

Naime, vlasnik glisera, Makaranin, na brodu je vozio njemačke turiste, a jedan od njih je na udaljenosti od oko 200 metara od obale skočio u more. Na brodu su se nalazila još trojica mladićevih prijatelja i netko od njih je, umjesto da ugasi motor glisera, ručicu mjenjača pokrenuo u položaj za vožnju unatrag, te je propeler prešao preko mladića u moru i teško ga ozlijedio. Mladić je od težine ozljeda preminuo ubrzo nakon nesreće. O nesreći su odmah obaviješteni Lučka kapetanija Split i Državno odvjetništvo, a očevid koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti nesreće još je u tijeku.

Nautička sezona na Jadranu već je počela, plovila je sve više i stoga nije na odmet još jednom upozoriti na važnost odgovornog ponašanja skipera i svih članova posade na plovilima, ali i na jednako tako odgovorno upravljanje plovilom kako bi se zaštitili životi turista i nautičara. Nažalost, nesreće su uvijek posljedica nesretne kombinacije nepažnje, precjenjivanja vlastitih nautičkih sposobnosti, nedovoljnog poznavanja pomorskih pravila, nemara i neodgovornosti.

www.nautica-portal.com

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije