Nijedna ponuda za koncesiju Titovog broda Galeb

Brod Galeb
Brod Galeb

Na konkurs za tridesetogodišnju koncesiju za ekonomsko korišćenje nekadašnjega Titovog broda Galeb, koji je zaštićen kao kulturno dobro Hrvatske, nije dostavljena nijedna ponuda, saopšteno je iz riječke gradske uprave.

 Ipak, kako je navedeno, tokom konkursa, koji je bio otvoren 90 dana, odnosno do utorka, javilo se nekoliko zainteresovanih ulagača koji bi uložili u taj projekat, ali pod drugačijim uslovima, prenosi SEEbiz.

Konkurs će biti poništen, a stručno povjereništvo razmotriće predloge mogućih ulagača, pa će ili predložiti novi model realizacije projekta ili ponoviti konkurs sa izmijenjenim uslovima.

Prema konkursu, procijenjena vrijednost predviđene koncesije za 30 godina bila je 10,3 miliona eura.

Koncesionar je na Galebu trebalo da osigura muzejski prostor površine 507,1 metar kvadratni, rekreativni centar, hostelski i hotelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo ekonomsko korišćenje trebalo je da obavi koncesionar o svom trošku, a radovi bi morali da budu u skladu s uslovima i uz saglasnost Konzervatorskog odsjeka u Rijeci.

Brod Galeb, na osnovu rješenja Ministarstva kulture Hrvatske, od 30. oktobra 2006. godine je kulturno dobro, a od 2011. je pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.