15 C
Kotor

Slušaj online radio

Nasukao se trajekt “Vladimir Nazor”

Photo - Facebook
Photo – Facebook

Na hridi, svega stotinjak metara od pristaništa u Premudi nasukao se oko 17.45 sati Jadrolinijin trajekt »Vladimir Nazor«. Na trajektu koji je u 16.00 sati isplovio iz Lošinja na redovitoj liniji Lošinj – Premuda – Silba – Olib – Ist – Zadar u trenutku havarije nalazilo se 13 članova posade i 25 putnika, među kojima i nekoliko djece, no srećom, nitko od njih nije ozlijeđen. Štetu je pretrpjelo tek jedno od tri osobna vozila na trajektu uz koje su se nalazili još dva kamiona i jedno motorno vozilo – prenosi portal zadarskilist. hr

– Čuo se udarac i brod se zatresao, a onda i škripanje. Nastala je panika među putnicima, a onda su se brzo svi smirili jer nije bilo prodora mora niti ozlijeđenih. Shvatili smo da se trajekt nasukao na hridi otočića Hripa ispred same luke Krijal u Premudi, a obratila nam se i posada broda. Rekli su da nema razloga za paniku i da se malo strpimo, rekla nam je putnica s »Nazora«, A. T., studentica novinarstva. Pola sata kasnije, javila nam je kako po putnike s nasukanog trajekta dolazi katamaran Silba.

Oko 20.00 sati iz Jadrolinije su se oglasili kratkim priopćenjem za medije o događaju.

– Prvim pregledom je ustanovljeno kako nema onečišćenja mora. Trajektu su oštećena dva tanka, a spriječen je daljnji prodor vode u brod. Jadrolinijin katamaran „Silba” stigao je na lokaciju nasukavanja te su svi putnici sigurno prešli na katamaran, izvijestila je Marija Zaputović iz Jadrolinije.

Najčitanije