14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Na kruzeru ˝Star Princess˝ izbila epidemija norovirusa

Star-Princess
Star-Princess

Na kruzeru „Star Princess”, kojim upravlja Princess Cruises, izbila je epidemija norovirusa za vrijeme 15-dnevnog krstarenja Havajima. Kanadski mediji navode da su neki putnici prebačeni s broda u bolnicu. Nije poznato koliko je putnika oboljelo od norovirusa, no govori se o najmanje 60 osoba.

Norovirus nije smrtonosan i može se dobiti i na kopnu. Virus je također poznat kao gastrointestinalna bolest koja može uzrokovati povraćanje i proljev. Zbog velike količine ljudi u ograničenom prostoru virus se vrlo lako širi. Iako većina brodara nudi mogućnost dezinfekcije ruku u svakom trenutku, ne koriste ga svi putnici.

Kruzer od 108.800 BT vratio se u svoju matičnu luku Vancouver u Kanadi, ali nije isplovio na svoje sljedeće krstarenje do 4. oktorbra zbog dodanog čišćenja i dezinfekcije koje je provela posada broda kako se norovirus ne bi proširio tijekom idućeg putovanja.

Na kruzeru „Star Princess” epidemija norovirusa je zadnju put izbila u travnju 2015. godine, kada se razboljelo više od 135 ljudi.

Najčitanije