12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Morsko dobro – poziv vlasnicima ribarskih kućica na Bojani da svoje aktivnosti uvedu u regularne zakonske okvire

Obala rijeke Bojane foto-Anton Gula Marković
Obala rijeke Bojane foto-Anton Gula Marković

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore povodom raspisivanja Javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup zemljišta na obalama rijeke Bojane prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra od 26.10.2016. godine još jednom naglašava da je, shodno Odluci o istom, prepoznata uloga ribara i u skladu sa tim data mogućnost da kao i u prethodnom periodu, ribari imaju poseban status i ostvaruju posebne benefite koji podrazumijevaju umanjenu cijenu naknade za korišćenje lokacije.

Ovim putem naglašavamo da se Javnim pozivom želi, prije svega zajedničkim snagama, ostvariti unapređenje državnog resursa koji bi kao takav vlasnicima ribarskih kućica omogućio da svoje aktivnosti  uvedu u regularne zakonske okvire i unaprijede.

Još jednom ističemo da, kada je u pitanju zakup zemljišta za postavljanje ribarskih kućica, cijene ostaju nepromijenjene u odnosu na prethodni period.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ostaje otvoreno da u komunikaciji sa predstavnicima ribara sa tog područja tokom sledeće sedmice organizuje sastanak i razjasni sva pitanja.

 

Najčitanije