12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministar obrane Hrvatske: Nadam se da će ‘Jadran’ opet biti naš

Tivat – foto Boka News

Prilikom svečanog obilježavanje Dana Hrvatske ratne mornarice na Zapadnoj obali u Splitu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se na novu Strategiju nacionalne sigurnosti te skoro donošenje Zakona o sustavu domovinske sigurnosti. Smatra ih osnovom za izgradnju još djelotvornijeg odgovora na sadašnje i buduće sigurnosne izazove te humanitarne krize, ali i elementarne nepogode poput ovogodišnjih poplava i požara koji su pogodili Dalmaciju i druge dijelove Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević naglasio je važnost projekta izgradnje prototipa obalnog ophodnog broda, te najavio da će se vojska do kraja godine vratiti u Vukovar, a sljedeće i u Ploče i Varaždin.

– Za našu Dalmaciju je ključna strateška stvar imati vojsku u Pločama, mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nemamo nijednu postrojbu Hrvatske vojske. Sigurnost i razvoj tog grada ne smiju biti u sukobu, imali smo kvalitetan sastanak s gradskom upravom, grad se može slobodno razvijati sa svim svojim potencijalima. Ono što je potrebno vojsci ćemo imati, a Gradu je već predano što nam nije potrebno – osvrnuo se ministar obrane.

Nije propustio spomenuti i inicijativu da se našoj ratnoj mornarici iz Crne Gore vrati školski brod “Jadran”.

– Pisao sam njihovom ministru obrane, nadam se kako ćemo to ostvariti u obostranu korist, prvenstveno za obuku i edukaciju našeg pomorskog kadra – dodao je.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije