15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Luka Bar: Pregovori sa OT Logisticsom početkom februara

Luka Bar – Foto Boka News

Pregovori sa predstavnicima poljske kompanije OT Logistics, jedine koja je dostavila ponudu za privatizaciju Luke Bar, trebalo bi da počnu početkom februara, saopštio je predsjednik Tenderske komisije, Branko Vujović.

“Mi smo neke razmjene informacija već uradili, ali će pregovori početi početkom februara”, kazao je Vujović agenciji Mina-business.

On je rekao da je već održan preliminarni sastanak kako bi se pripremili materijali i kako bi advokati obje strane pripremili mišljenja u vezi sa osnovnim elementima ugovora.

Kada Tenderska komisija sa predstavnicima poljske kompanije usaglasi sve elemente ugovora, izvještaj podnosi Savjetu za privatizaciju, a on predlog Vladi koja donosi odluku.

OT Logistics je ponudu za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar za 7,1 milion eura dostavio 21. decembra. Ponuđen je i trogodišnji investicioni program, vrijedan ukupno 17,1 milion eura, dok je biznis planom predviđeno povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto, a nakon tri godine tri puta, uz pozicioniranje Luke na novim međunarodnim tržištima, posebno centralnoevropskom i sjeverno-južnog i koridora Bliski/Daleki istok.

Poljska kompanija je ponudila da u naredne tri godine zadrži postojećih 412 radnika.

OT Logistics jedina je dostavila ponudu i na tenderu za privatizaciju Montecarga i ponudila 2,5 miliona eura za 51 odsto akcija tog preduzeća.

 

Najčitanije