4 C
Kotor

Slušaj online radio

Ljetna škola brodogradnje – djeca će restaurirati Bondov gliser

Škola brodogradnje

Ljetna škola brodogradnje za učenike, pod vodstvom mentora Igora Hajdarhodžića i Mladena Mitića, održat će se i ove godine na Lokrumu, a prijave sudionika upravo traju.

U subotu 29. jula, u 8.45, isplovljava brod “Sv. Ivan” (1878.) iz Gruža; dolazak na Lokrum oko 10 sati; restauracija glisera iz popularnog filma o Jamesu Bondu u radionici; u 12 sati ručak; pauza do 13 sati; do 15 sati radionica izrade malog broda iz kita; slobodno vrijeme i kupanje (najdalje do 16.45) – do ukrcaja na brod (povratak u stari gradski porat).

U nedjelju 30. jula, u 8.45, polazak s brodom “Sv. Ivan” iz Gruža; dolazak na Lokrum oko 10 sati; izrada brodova iz kita (završni radovi); u 12 sati ručak; pauza do 13 sati; do 15 sati radionica i porinuće malih brodova; slobodno vrijeme i kupanje (najdalje do 16.45) – do ukrcaja na brod (povratak u stari gradski porat)

Svi polaznici će se za nagradu moći okušati u jedrenju i veslanju obnovljenog kajaka “Đive”.

Polaznici dobivaju mornarsku majicu i akreditaciju, a na završetku i diplomu, kažu iz Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Najčitanije