8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Leo Lemešić i ‘Dora’ nakon šest godina se vratili u Split

Jedrliličar Lemešić
Jedrliličar Lemešić

Gotovo šest godina trebalo je splitskom jedriličaru Leu Lemešiću i njegovoj vrijednoj posadi s broda “Dora“ da ostvare svoj san – oplove svijet. Tijekom tog perioda ekipa je prešla čak 66 tisuća milja te posjetila više od 50 zemalja svijeta. Iako su iza njega brojne uzbudljive avanture, usponi i padovi, današnji ulazak u splitsku luku za Lemešića je bio posebno emotivan.

– Trenutno su emocije toliko izmiješane i snažne da teško mogu vjerovati da se sve ovo doista događa. Ponosan sam na svu posadu, njih gotovo 150 koji su pomogli u ostvarenju projekta „Sharedreams – Jedrima oko svijeta“ i svima velika hvala za to. Hvala i gospodinu Marinu Bosotini koji nam je dao brod i čiji je ovo također bio veliki san – kazao nam je Lemešić s kojim smo zajedno jedrili prema splitskoj rivi na kojoj ga je dočekalo mnoštvo prijatelja i kolega.

– Ne žalim za ničim, da nisam ustrajao u snu, nikad ovo ne bi ni počelo niti došlo kraju. Bilo je jako puno nostalgije i teških trenutaka u kojima bi radije bio pod našim nebom, no brzo bi prekrižio takve misli i usmjerio na razmišljanje prema sigurnosti broda i napretku. Čvrsto sam vjerovao kako je zemlja okrugla i kako će me svaka milja naprijed u stvari približiti domu – iskren je bio Lemešić.

Jedrliličar Lemešić
Jedrliličar Lemešić

Nakon uloga u zdravlje, nema boljeg uloga, smatra Lemešić, nego u putovanja jer se to pamti cijelog života.

– Nakon ovoga ja više nemam ništa šta trebam ili želim učiniti, sada prvo moram vratiti dug svima onima koji su me čekali, a onda tek ako ostane vremena eventualno opet malo zajedrim. Sada dugujem puno vremena, pažnje i ljubavi svojoj obitelji i prijateljima koji su bili uz mene. Samo je jedan dom, samo je jedno more plavo kao naše i samo jedan vitar puše ka maeštral da ti hladi tijelo, a grije dušu – zaključio je Lemešić.

Najčitanije