8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Od kvara na gliseru do uspješnog obiteljskog biznisa

Adriatic Propeleri
Adriatic Propeleri

U Inovativnom Zadru, centru poduzetništva na Novom Bokanjcu, upoznali smo jednu od prvih stanarki – tvrtku Adriatic Propeleri. Tvrtka specijalizirana za popravak, modifikaciju i optimizaciju propelera za sve vrste plovila uspješan je biznis obitelji Martinović.

– Ideja je nastala kad je tata kupio gliser i u jednom trenutku imao je problema s propelerom. Potražio je rješenje na internetu, pronašao uređaj za popravak u Australiji i malo pomalo, došlo je do ovoga, prepričao nam je Lovre Martinović.

Dogodilo se to 2006. godine, a od kvara na gliseru nastala je jedna od rijetkih tvrtki ove djelatnosti na širem području. Naime, zadarska tvrtka jedna je od dvije tvrtke za optimizaciju propelera u Hrvatskoj. Tehničari Adriatic Propelera specijaliziranu obuku su pohađali u Australiji kod proizvođača opreme. U radu koriste najsofisticiraniju i najprecizniju tehnologiju te pokrivaju šire regionalno tržište. Njihove stručne ruke bile su tražene i u dalekom Senegalu!

– Ovaj uređaj koristi Američka ratna mornarica i boljeg na svijetu trenutno nema. Kvalitetno radimo pa se i pročulo za nas, poručio je Martinović.

Nakon poduzetničke inkubacije, uspješna priča seli se u Bibinje, gdje je u planu proširenje te izgradnja suhe marine za održavanje brodova.

Najčitanije