17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruzing industrija u Grčkoj očekuje daljnji pad u 2018.

Kruzing

Broj putnika na kružnim putovanjima putnika koji prolaze kroz Grčku mogao bi se još smanjiti u 2018. godini, navodi Panayiotis Kampouroglou, glavni izvršni direktor u ICTS Hellas i izvršni potpredsjednik ICTS Europe.

Grčka turistička konfederacija SETE predviđa pad od 20% u putničkom prometu kruzera u Grčkoj ove sezone. Kampouroglou kaže da bi, prema posljednjim dostupnim podacima, iduće godine promet mogao pasti za još 20%.

On tvrdi da je bilo kakav oporavak u grčkom cruise turizmu vrlo malo vjerojatan dok god postoje sigurnosni problemi u susjednoj Turskoj. Glavni curise operateri izostavili su Tursku iz svojih itinerera ove i iduće godine, a samim time će i broj posjetitelja u grčkim lukama, gdje bi kruzeri bacili sidro na putu za Tursku, biti znatno niži.

S druge strane, Kampouroglou napominje, da raste interes za kruzing turizam oko obala zapadne Grčke u kombinaciji s predviđenim zaustavljanjem u Italiji, pa čak i Albaniji. No, koliko god bilo pozitivno to neće nadoknaditi pad.

Predstavnik i voditelj kruzing turizma konfederacije SETE, koji predstavlja Royal Caribbean, Andreas Stylianopoulos slaže se s tim procjenama i također očekuje da će se iduće godine smanjiti broj posjetitelja. Međutim, on tvrdi da bi se gubici u dobiti mogli spriječiti, budući da potražnja na tržištu SAD-a pokazuje znakove oporavka.

Nakon sudjelovanja na SeaTrade-u, najvećem svjetskom sajmu za kruzing turizam održanom na Floridi prošlog mjeseca, Stylianopoulos kaže da se napori za oporavak grčkom kruzing turizma trebaju fokusirati na 2019. i 2020. godinu. On dodaje da činjenica da su sve veći brodovi za krstarenje trenutno u izgradnji, treba potaknuti Grčku da unaprijedi svoju lučku infrastrukturu kako bi ih mogla prihvatiti u budućnosti.

/www.cruisemapper.com/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije