Kruzer u mraku zbog gusara

Kruzer “Morska princeza”

Luksuzni kruzer “Morska princeza” sa skoro 2.000 putnika je deset noći bio u mraku nasred Indijskog okeana. Razlog takvih mjera bio je potencijalni napad somalijskih gusara u Indijskom okeanu, Arapskom moru i Adenskom zalivu.

Osim totalnog zamračenja, putnicima nije bilo dozvoljeno ni da prave zabave na palubi, kao ni da skaču u bazen, ili da sjede u spoljašnjem baru.

“Od sumraka do zore sve mora da bude u mraku”, naredio je kapetan.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, ljudi su u početku bili u panici, jer nisu imali pojma šta se događa, a neki su kroz šalu pitali da li se “očekuje invazija vampira, ili se snima film”. Nakon toga, kapetan Genaro Arma morao je da se obrati svim putnicima.

“Prijetnja od gusara je stvarna, i moramo da budemo spremni za napad”, rekao im je.

Nakon nekoliko godina “primirja”, posljednjih mjeseci somalski gusari su izveli nekoliko otmica tako da se područje oko Arapskog poluostrva ponovno smatra opasnim.

Kako su opisali putnici, kapetan “Morske princeze”, koja je plovila od Sidneja do Dubaija, je bio vrlo uplašen, “kao da se priprema za pravi rat”. Putnici su rekli da je u nekoliko navrata upalio alarm za uzbunu i uvježbavao posadu za potencijalni napad.

“Za to vrijeme svi smo morali da budemo zaključani u kabinama. Rekli su nam da u slučaju napada zaključamo vrata balkona, a onda da izađemo u hodnik”, kazala je jedna od putnica.

Iako ostala 94 dana krstarenja nijesu imali problema, putnici, koji su za ovo krstarenje izdvojili po 55.000 dolara, bili su vrlo uplašeni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.