8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Krk priprema prihvat manjih kruzera

Photo: Boka News - Krk
Photo: Boka News – Krk

Projekt vrijednosti 50 milijuna kuna trebao bi se realizirati kroz šest etapa, pri čemu bi prva trebala obuhvatiti izgradnju novog lukobrana koji će, uz dodatnu maritimnu zaštitu akvatorija, Krčanima otvoriti i mogućnost prihvata manjih kruzera.

Tako bi se mogao sažeti zaključak radnog susreta direktora i predsjednika Upravnog vijeća ŽLU-a Krk, Anđelka Petrinića i Lorisa Raka, s dožupanicom Marinom Medarić, krčkim gradonačelnikom Darijom Vasilićem, načelnicom PU-a Senkom Šubat, pročelnikom Carinskog ureda Rijeka Ivanom Kraljićem i lučkim kapetanom Darkom Glažarom.

Petrinić je tom prigodom goste upoznao s projektom rekonstrukcije luke Krk koji će, naglasio je, u doglednoj budućnosti značajno promijenti obalnu sliku grada Krka i donijeti čak 200 novih vezova. Projekt vrijednosti 50 milijuna kuna trebao bi se realizirati kroz šest »uporabnih cjelina« koje se mogu pripremati i izvoditi u fazama, objasnio je ravnatelj ŽLU-a Krk, dodavši da bi prva faza, nakon što se steknu financijski preduvjeti, trebala obuhvatiti izgradnju novog lukobrana koji će, uz povećanje i dodatnu maritimnu zaštitu akvatorija luke, Krčanima otvoriti i mogućnost prihvata manjih kruzera.

Planove lučkih vlasti podržao je i gradonačelnik Vasilić naglasivši da Krku treba sigurna luka budući da je ona, uz riječku, jedna od najvažnijih u akvatoriju sjevernog Jadrana. Uz raspravu o planovima povećanja luke okupljeni su tijekom sastanka »pretresli« i s tom temom povezane planove razvrstaja luke Krk u luku otvorenu za međunarodni javni promet, odnosno mogućnosti ispunjavanja uvjeta nužnih za provedbu efikasnog graničnog i carinskog nadzora.

Najčitanije