12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Konavlima prvi muzej morskih dubina

Amfore

Općina Konavle bi do 2019. godine u sklopu Arheološkog muzeja u Pridvorju trebala dobiti posebnu atrakciju kojom bi posjetitelji mogli “uroniti“ u morske dubine do arheoloških nalazišta pod morem.

Na sastanku predstavnika DUNEA-e, zamjenika načelnika Općine Konavle Iva Radonića, ravnateljice Ustanove u kulturi Muzeji i galerije Konavala Antonije Rusković Radonić, direktora Turističke zajednice Konavle Frana Herendije i vlasnika Ronilačkog centra “Epidaurum” Borisa Obradovića, dogovoren je zanimljiv projekt koji se radi u suradnji s Italijom i Grčkom.

Podvodna arheološka nalazišta u Cavtatu, talijanska nalazišta Baiae i Capo Rizuto, te Podvodni muzeji na Sporadima u Grčkoj su dogovorili suradnju prema kojoj će se prvo posebnim kamerama snimiti podvodna arheološka nalazišta nakon čega će se u Arheološkom muzeju zahvaljujući Virutal diving systemu, 3D vizualizaciji, 360 stupnjeva videoplayeru, 3D monitorima i interaktivnim ekranima na dodir, omogućiti svim posjetiteljima muzeja da iz sigurnosti prostorije “urone“ u morske dubine i interaktivno pregledavaju bogato podvodno arheološko nalazište u blizini Cavtata.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije