8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Konavle podnijele zahtjev za osnivanje lučke uprave

Cavtat
Cavtat

Zašto Opština Konavle ne može na svome području osnovati lučku upravu, pitao je na sjednici Opštinskog vijeća Opštine Konavle vijećnik HDZ-a Zdravko Cvjetković. Istaknuo je kako bi od naplaćivanja pristojbi za jahte Konavle imale višestruku korist.

– Imamo prekrasnu rivu u Cavtatu uz koju se vežu jahte i brodi i već smo podnosili zahtjeve za osnivanje općinske lučke uprave. Bilo je to u vrijeme kad su mediji pisali kako lučke uprave mogu biti samo županijske. Evo, gledam u Splitsko-dalmatinskoj županiji pojedini gradovi i općine podnose zahtjeve za osnivanjem lučkih uprava, pa evo pitam zašto ne možemo i mi osnovati svoju lučku upravu? Da jahta, kad se priveže u Cavtatu nama plaća račun i koristi naše resurse. – pitao je Cvjetković.

Zamjenik općinskog načelnika Božo Lasić odgovorio mu je kako je još u decembru 2013. godine Opština Konavle Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije podnijela zahtjev za osnivanjem županijske lučke uprave Cavtat.

– Prema našim informacijama taj zahtjev nikad nije stavljen na dnevni red sjednice Županijske skupštine. Poučeni posljednjim iskustvima sa Županijskom lučkom upravom, kao i problemima ove sezone, smatramo kako bi ta naša lučka uprava dobro funkcionirala. Zakoni još nisu mijenjani, postoji jedan nacrt prijedloga izmjena zakona, ali on još nije bio na u prvom čitanju u Saboru i pitanje je hoće li se po tom pitanju do izbora išta mijenjati. – odgovorio je Lasić.

Nikolina Metković

Najčitanije