15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Katarini ne bježe zubaci

Jelsa, 020117. Dr. med. Katarina Vrcan je na Novu godinu ulovila zubaca teskog 6.50 kg, Na slici je dr. med. Katarina Vrcan, koja je na Novu godinu ulovila zubaca teskog 6.50 kg, snimljeno u vrbovackoj luci na otoku Hvaru, Foto: Ustupljeno / Cropix
Dr. med. Katarina Vrcan je na Novu godinu ulovila zubaca teskog 6.50 kg – Foto: Cropix

Liječnica Katarina Vrcan iz Vrboske na otoku Hvaru jedna je od najpoznatijih hrvatskih udičarki s obale.

Ova hrvatska reprezentativka osvojila je čak 11 svjetskih odličja – ekipna svjetska prvakinja (Budva, 2009.), te pojedinačna svjetska prvakinja (JAR, 2010.)…

– Budući da se već neko vrijeme službeno ne natječem, malo više se mogu posvetiti ribolovu kao vlastitoj rekreaciji. Baš na Silvestrovo sam poslijepodne ponijela par živih lignjica i išla okušati sreću na bracima između Jelse i Vrboske, gdje mi je za udicu zapeo jedan onako pravi kus, zubatac od devet kilograma.

A kad sam tako lijepo završila staru, pomislila sam da možda i u novoj godini mogu krenuti dobro, što se na kraju i obistinilo jer mi je po potpuno istim okolnostima u stivi brodice završio još jedan “zupko”, sada nešto manji od 6,50 kilograma – kazala je Katarina, kojoj smo poželjeli puno ovakvih i još boljih ulova u 2017. godini.

Velika je to draž, kako dodaje, a lovila je ona i morske nemani od čak 22 kilograma, pa ne možemo, niti smijemo (po)sumnjati u njezine sposobnosti.

www.slobodnadalmacija.hr

Najčitanije