15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Kapetan Kukavica” piše knjigu i svoju verziju

schettino
Schettino

Kapetan „Costa Concordie”, Francesco Schettino, koji je optužen za napuštanje tisuće putnika, kad se brod prevrnuo uskoro će objaviti knjigu, prenosi portal pomorac.hr

Osuđen je na 16 godina zatvora nakon tragedije u siječnju 2012. u kojoj je poginulo 32 putnika, uključujući i 5-godišnju djevojčicu.

Brodski kapetan je pušten na slobodu jer žalbeni proces još uvijek nije završen. Prema njegovim riječima, bilo je propusta u istrazi i on je nepravedno žrtvovan zbog katastrofe.

O katastrofi Schettino je napisano knjigu od 600 stranica, koja će se u engleskom prijevodu zvati “The Truth Submerged”. U njoj obećava da će dati svoju verziju događaja, kada se masivni kruzer zabio u stijene kod talijanskog otoka Giglio.

Francesco Schettino u Italiji je prozvan „Kapetan Kukavica” nakon što je tvrdio da je slučajno skočio u čamac za spašavanje kojim je otplovio na obalu.

U februaru prošle sud ga je osudio na 16 godina zbog napuštanja broda, ubojstva i izazivanja pomorske nesreće.

Talijanska televizijska novinarka, Vittoriana Abate, ko-autorica knjige, nastojat će otkriti što to kapetan navodi kao propuste u istrazi nesreće. U knjizi će biti uključena svjedočanstva dobivena od putnika i članova posade na suđenju.

“Knjiga prati kroz moje viđenje i dokaze sa suđenja, nesreću Concordie iz minute u minutu. Na ovima stranicama sam napisao svoja razmišljanja, svoj sud i emocionalni aspekt koji do sada nikada nisu ispričani. Knjiga je odgovor na mnoga pitanja koja ostaju bez odgovora”, rekao je Schettino.

U julu će kapetan „Costa Concordie”, koji je uvijek tvrdio da je nepravedno okrivljen za nesreću broda, održati konferenciju za novinare u Rimu.

Izvor – www.veselfinder.com

Najčitanije