16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadrolinija – Ovog ljeta bez linije Rijeka – Dubrovnik

Jadrolinija
Jadrolinija

Jadrolinijina dužobalna brodska linija na relaciji Rijeka – Dubrovnik već dulje vrijeme predstavlja teret toj državnoj kompaniji zbog relativnog malog broja putnika, no početkom ove godine objavili su kako se linija ipak ne ukida, već kako će umjesto legendarnog broda Liburnija na toj relaciji ploviti katamaran.

Time bi se put s čak približno 24 sata prepolovio na 12 sati plovidbe, pa se vjeruje kako bi se i više putnika odlučilo na tu opciju putovanja.

No, kako javlja Novi list, to će se možda realizirati tek nešto kasnije, ovog ljeta linija Rijeka – Dubrovnik prema svemu sudeći neće postojati.

“Još uvijek postoji mala šansa za kupnju broda za ovu sezonu, ali je gotovo izvjesno kako od toga neće biti ništa i ne očekujemo da ćemo ovog ljeta biti u mogućnosti održavati dužobalnu liniju. Razmatrali smo različite modele. Nažalost, nije financijski realno ići na gradnju novog broda. Bili smo aktivni na tržištu, pokušavali kupiti brod i na njemu sagraditi jedan novi poslovni model s brzim brodom, isključivo putničkim ili s palubom za ukrcaj vozila. Problem se ispostavio jer je opcija postojala za brod koji prevozi automobile, ne i autobuse, a tu bismo izgubili jedan dio potencijalnih putnika iz srednje Europe, prvenstveno Austrije i Njemačke. Gledali smo i veće brodove, ali to je i veći trošak”, rekao je u razgovoru za Novi list predsjednik uprave Jadrolinije Alan Klanac.

Podsjetimo, prema najavama s početka godine, plan je bio da bi novi katamaran trebao pristati u više hrvatskih luka na putu do Dubrovnika i natrag. U tom su se kontekstu spominjali Rab, Zadar, Korčula, Hvar, Brač i još neke druge luke. Novi katamaran koji se planirao nabaviti trebao je biti kapaciteta oko 400 putnika, a čak je i postojala mogućnost da nakon Dubrovnika nastavi plovidbu sve do Budve ili nekog drugog odredišta u susjednoj Crnoj Gori, no od tog kompletnog plana se očito odustalo.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije