Iznemogli njemački plivač spašen s otočića Mrkanac

Po buri u 14°Celzijusa hladnom moru plivao do hridi Mrkanac , pa ga spašavali...

Cavtat
Cavtat

Pothlađen i već iznemogao, jučer je oko 12,25 sati njemački turist Peter R. Brinkman (55) spašen s morske hridi Mrkanac koja se nalazi s južne strane otoka Mrkana, na udaljenosti od oko 800 metara obale Cavtata.

Dojavu o plivaču u pogibeljnoj situaciji nakon što je jučer prijepodne s plaže cavtatskog hotela Croatia otplivao prema otocima Mrkanu i Bobari dostavila je županijskom Centru 112 plivačeva supruga nakon čega te je akcija spašavanja organizirana i realizirana u rekordno kratkom roku.

Koordinator akcije je bila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) a djelatnici Lučke ispostave Cavtat su odmah isplovili u smjeru dojave s privatnom, 10 metara dugom brodicom registarske oznake 582 DB.

Nakon kraće potrage Brinkman je uočen na spomenutoj hridi, tada već pothlađen i bez snage da zapliva prema obali odnosno da se ponovno uhvati u koštac s hladnim, 14°Celzijusa hladnim morem i jakim morskim strujama. Kad su spasioci stigli do njega Nijemac se uveliko tresao od hladnoće te je jedva smogao snage ukrcati se u brodicu s kojom su spasioci stigli dio njega.

Izvorhttp://www.dubrovacki.hr/
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.