8 C
Kotor

Slušaj online radio

Isporučen najveći brod za krstarenje na svijetu

harmony-delivery
harmony-delivery

U četvrtak, 12. svibnja, Royal Caribbean preuzeo je isporuku najvećeg broda za krstarenje na svijetu „Harmony of the Seas” u Saint Nazaireu u Francuskoj.

Kruzer „Harmony of the Seas” ima 16 paluba, 227.000 bruto tona, 2.747 kabine i može primiti 5.479 putnika u dvokrevetnim kabinama.

Brod od jedne milijarde dolara premašuje veličinom svoje sestrinske brodove „Allure of the Seas” i „Oasis of the Seas”. Oasis i Allure, koji su isporučeni tijekom 2009. i 2010. godine, imaju 225.000 GT svaki i 2,706 dvokrevetnih kabina za smještaj 5.412 putnika.

Harmony of the Seas” će imati nekoliko mogućnosti koje njezini sestrinski brodovi nemaju, od kojih su najpoznatiji tobogan s padom od 30 metara pod nazivom Ultimate Abyss. Gosti će se moći spuštati s visine deset paluba.

Tu će također biti i uzbudljiv vodeni tobogana, tri od njih su kolektivno nazvana „The Perfect Storm”. Više od 2.000 kubika vode ispunit će 23 bazena, masažne bazene, 2 simulatora za surfanje, tobogane i vodeni park Splashaway Bay.

Prvo krstarenje novog broda u trajanju od četiri dana bit će 22. svibnja iz Southamptona u Velikoj Britaniji. Brod će ljetnu sezonu provesti u Europi, ploveći na 7-dnevna krstarenja iz Barcelone. U studenom, Harmony će stići u Port Everglades, odakle će isplovljavati na 7-dnevna krstarenja na Karibe.

www.cruisemapper.com

Najčitanije