18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg – Novi završen 4. Big game fishing

Proteklog vikenda u Herceg Novom završen je  4. Big game fishing. Najuspješnija bila je ekipa domaćina, Big Game – Herceg Novi,  na čelu sa kapitenom  Racom Gardaševićem.

Pobjednička ekipa  ulovila je tri tune, teške ukupno 189 kilograma. Racu Gardaševiću je pripala i nagrada za najveću ulovljenu ribu tunu od 108 kilograma.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Porto iz Budve a treća je bila ekipa Boka hills  sa kapitenom Đorđem Radonjićem.

Big game fishing HN
Big game fishing HN

Nagrade je uručio sekretar Sekretarijata za drustvene djelatnosti i sport Vladimir Dželetovic, a u ime takmičara govorio je jedan od inicijatira i osnivača Big game fishing takmicenja u Herceg Novi, dr Milan Colić, koji je sa Nenadom Šaponjicem i Racom Gardaševićem začetnik ove ideje i takmiči se od prve godine.

Na prvi put organizovanom Little game takmičenju na Rosama  za djecu od 7 do 14 godina, na kome su učestvovala 34 takmicara u 10 ekipa, najbolji su bili Nikola i Nemanja Damjanovic iz Baošića sa 13 ulovljenih riba, drugo mjesto osvojila je ekipa Lazar Meljine, a treća ekipa Jugole Grakalić.

„Ovo je bio najbrojniji turnir do sada. Imali smo  čak 21 brod i posade koje su stigle iz Srbije, Rusije, Hrvatske, Švajcarskle, Njemačke, Republike Srpske i iz Crne Gore. Sve je odlično funkcionisalo pa i prvi put organizovani Little game na Rosama, za najmlađe takmičare koji su formirali deset ekipa, kazao je organizator Raco Gardašević.

Takmičile su se ekipe: Saniteko, Ribarsko selo, Predator, Galion, Elena, Palikuća company, Neoplanta 2, Boka Novi, Neoplanta 1, Citadela, Milica, Golden Osprey, Pupa, Kristifor, Mako, Big tuna, Dr Big game i TO Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije