22 C
Kotor

Slušaj online radio

Helsinki ove godine očekuje dolazak 270 kruzera

Helsinki

Finska luka Helsinki očekuje da će sezonu krstarenja 2017. biti zaposlenija od prethodne, budući da će ove godine u luku uploviti 270 brodova za kružna putovanja i dovesti 440.000 putnika.

Ovogodišnja sezona krstarenja započela je 3. maja s dolaskom kruzera „Astor” na Katajanokka Quayi završiti 20. listopada posjetom „AIDAvite”.

“Najzaposleniji dan ovog ljeta bit će 31. maja kada u Helsinki stižu pet brodova za krstarenje: „Norwegian Getaway” na Melkki Quay, njemački brod „AIDAmar” i talijanski brod „MSC Magnifica” u Hernesaari, te luksuzni brodovi za krstarenje „Le Soleal” i „Ocean Dream” u južnu luku. Svi ovi brodovi dovest će u jednom danu 11 tisuća posjetitelja u Helsinki”, izjavila je Jenny Taipale, voditeljica projekta Helsinki Marketing.

Ukupno šest turističkih brodova, „Viking Sky”, „MSC Magnifica”, „Norwegian Getaway”, „Seven Seas Explorer”, „Columbus” i „Mein Schiff 6″, ovog će ljeta prvi puta posjetiti Helsinki.

Brodovi za krstarenje pristat će u četiri različite luke u Helsinkiju: Katajanokka, južna luka, Hernesaari i zapadna luka (Melkki Quay). Melkki Quay bit će zamijenjen novim pristaništem 2019. godine koje će moći primiti brodove do 360 metara.

Ove godine Cruise Baltic očekuje da će se broj posjetitelja na kruzerima u regiji Baltičkog mora povećati za 13 posto, a broj posjeta brodova za krstarenja za 15 posto.

Najčitanije