7 C
Kotor

Slušaj online radio

Foto – “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja”

U galeriji Foto kluba Zagreb juče 22. oktobra, otvorena je prva samostalna izložba podvodnog fotografa Damira Zuruba.

Na otvorenju se okupilo stotinjak prijatelja, kolega i ronilaca koji su došli pogledati 80-tak fotografija pod nazivom “Plavi svijet” i “Tajne podzemlja”.

Izložbu su otvorili Damir Tiljak (ispred Foto kluba Zagreb) i Hrvoje Prćić (glavni urednik National Geographic Hrvatska).

Damir Zurub fotografijama bilježi raznolikost života koji se može naći u tajanstvenim morskim i riječnim dubinama te speleološkim okruženjima. Raznobojna i raznolika bića te neizbježni tragovi i ostaci ljudske civilizacije motivi su njegovih fotografija. Očaran ljepotama podmorja sam autor na otvorenju je rekao: “Naše oči ocrtavaju svaki dio mora i u njima se vidi ljubav prema ovom našem podvodnom svijetu. Ronjenje i podvodna fotografija moj su život, more je postalo moja svakodnevica. Strast i ronjenje je za mene više od života. Kada ronimo mi putujemo putevima koji imaju srca.”

p194ska3dv1j7po3r1mv1t2u1i716Damir Zurub rođen je u Zagrebu 1976. godine, instruktor je ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronilac te član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Osvajač je zlatne plakete libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012. i brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Trostruki je osvajač državnog prvenstva i dvostruki osvajač kupa Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Na raznim domaćim i internacionalnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 53 medalje i razna odličja te mnoge druge nagrade.

Neke od njegovih najzanimljivijih fotografija pogledajte u portfoliu šesnaestog broja SCUBAlife magazina (jun 2014.), a izložbu u Foto klubu Zagreb možete razgledati do kraja ovog mjeseca.

Najčitanije