9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

EuroCup Hvar – Dukić prvi, Les drugi, Marković treći

Ilija Marković
Ilija Marković

Prognoze metereologa su se pokazale tačnim. Za razliku od trećeg dana kada je jačina vetra bila 30 čvorova i kada je viđena velika borba na moru, ovoga puta je „zakazao“ vetar. Nije ga bilo, nije bilo samim tim ni uslova za jedrenje, pa je tradicionalna regata na Hvaru završena rezultatima ostvarenim u petak.

Jedriličari kluba ” Delfin” iz Tivta su bili veoma dobri. U klasi Laser Standard, Igor Les je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju, a zlato je pripalo Milivoju Dukiću jedriličaru kluba “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog.

Kada su jedriličari iz Tivta u pitanju, ostao je ipak mali žal i to u klasi Laser Radijal 4,7.  Ilija Marković je osvojio bronzanu medalju, a potsećanja radi bio je na liderskoj poziciji sve do petka, kada je napravio par grešaka i pao na treće mesto. Irina Kusovac je u Klasi Laser Radijal 4,7 zauzela 23-će mesto. Igor Nikolić koji je uoči trećeg dana nadmetanja bio 24. nije mogao da izađe na regatno polje jer mu je pukao bum, pa je regatu završio na poziciji broj 33. Nikola Golubović u klasi Optimist bio 44.

Najčitanije