16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Edukativna radionica ˝Mala barka˝

Mošćenička draga
Mošćenička draga

Turističko-informativni centar u kojem je uređen kutak s brošurama, propagandnim materijalom te video prezentacijom, centar je promocije EU projekta Mala barka.

Riječ je o projektu turističke valorizacije pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine Sjevernog Jadrana u kojem je PGŽ vodeći partner, a TZ Kvarnera, TZ Općine Izole i Općina Izola su partneri. Kako bi se pobliže upoznali s ovim projektom, TZ Kvarnera organizirao je edukativnu radionicu u novoj općinskoj zgradi u Mošćeničkoj Dragi i još jednom istaknuo rezultate EU projekta, piše Novi list.

Finale projekta

Projekt se provodi unazad 15 mjeseci i sada je pri kraju. Jedan od rezultata projekta je da nastave »živjeti« dva centra promocije, u Rijeci i u Mošćeničkoj Dragi. U sklopu projekta imali smo određene projektne zadatke, jedno je bilo da napravimo dvije velike manifestacije koje će se fokusirati na standarde koje bismo željeli, a koje se odnose na zaštitu i revitalizaciju pomorske baštine i njezinu promociju. To smo uspjeli provesti kroz manifestaciju Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi i riječku manifestaciju Fiumara – kvarnerski festival mora i pomorske tradicije.

Stvarali smo i promidžbeni materijal radi daljnje promocije pa je tako zajedno s našim slovenskim partnerima napravljena web stranica, tematska brošura, letak, a sve na četiri jezika (slovenskom, talijanskom, hrvatskom i engleskom). U izradi je i monografija koja će biti promovirana idućeg ponedjeljka na završnoj konferenciji. U trajnom djelovanju, po završetku ovog projekta, ostaju centri promocije.

Jedan od dva centra je TIC u Mošćeničkoj Dragi u kojem ćemo nastaviti promovirati vrijednosti koje su sada potvrđene i sistematizirane projektom. U centru promocije gost će moći dobiti informacije o samom projektu i o tome što se ovdje radi na zaštiti i promociji maritimne baštine, bit će mu ponuđen i materijal, a moći će pogledati i video koji je napravljen u nekoliko verzija.

Model za susjede

Komunicirat ćemo te vrijednosti za koje želimo da nastave živjeti i to je ona stvorena trajna vrijednost projekta – rekla je Renata Vincek iz Turističke zajednice Kvarnera, dodajući kako je projekt prijavljen i na drugu fazu te se očekuje da će Mala barka II nastaviti s razvojem, odnosno da će se kroz drugu fazu promocija kulturno-turističkog proizvoda proširiti na cijeli Kvarner. Centar promocije u najmanjoj liburnijskoj općini je centar kreiranja tematske manifestacije Smotra i regata tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi, sa standardima koji mogu poslužiti kao model za slične manifestacije u regiji, u cilju produljenja turističke sezone te zaštite i promocije kulturne i prirodne baštine, istaknuto je na edukativnoj radionici.

www.novilist.hr

Najčitanije