7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dogus grupa zainteresovana za budvansku marinu

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Budva, kao centar crnogorskog turizma, zaslužuje veliku i modernu marinu, saopštio je predstavnik turske Dogus grupe Burak Bajkan, vođa petočlanog tima kompanije, koji je predvodio tursko osvajanje Šibenika i Zadra.

Bajkan je i na čelu crnogorskog tima, u kojem je, osim njega, i koordinator za budvansku marinu, Selčuk Balćij, piše Pobjeda.

Dogus grupa posjeduje dvije marine u Zadru i jednu u Šibeniku, uz još četiri u Grčkoj i tri u Turskoj. Dogus grupa je prošle godine potpisala ugovor sa kompanijom Stratex da vode menadžment u budvanskoj marini.

Bajkan je kazao da bi u Dogus grupi bili vrlo zainteresirani da sudjeluju na natječaju za koncesije za budvansku marinu, koji bi trebao biti raspisan iduće godine.

Ukoliko Stratex i Dogus grupa osvoje natječaj, planiraju uložiti 30 milijuna eura za 30-godišnju koncesiju.

Šibenski gradonačelnik, Željko Burić, kazao je da je razvoj turizma u tom primorskom gradu počeo kada je Dogus grupa u Hrvatsku uložila 300 milijuna eura.

“Šibenik je bio turistički neprepoznatljiv sve do prije šest godina. Tada je Dogus grupa preuzela marinu Mandalina, koja je postala prva hrvatska marina za megajahte”, objasnio je Burić.

Marina Mandalina ima 429 vezova na moru i 50 na kopnu, a prošle godine je počeo raditi luksuzni novi hotel sa četiri zvjezdice, čija je gradnja koštala 25 milijuna eura.

www.seebiz.eu

Najčitanije