3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dizajneri transformirali tanker u superjahtu

Imara-Mega-Yacht-Concept-2

Austrijski dizajnerski studio Motion Code: Blue predstavio je svoj koncept luksuzne superjahte „Imara“ koji se zasniva na platformi 280 metara dugačkog Suezmax tankera. Nakon izgradnje ta će impresivna jahta, ekstravagantnog dizajna biti najveća na svijetu, odnosno bit će 100 metara duža od trenutno najduže jahte MY Azzam koja je izgrađena u brodogradilištu Lurrsen.

Jahta će imati ukupno 11 paluba, a budući da ne spada u kategoriju superjahte, megajahte ili gigajahte, dizajneri su izmislili novi naziv YachtMAX, koji karakterizira jahtu veličine tankera iznad 200 metara.

Dizajn interijera je više nego impresivan. Uz 8 jednokatnih VIP apartmana sa vlastitim terasama, prozorima od poda do stropa, privatnih salona i beach cluba, tu će biti još 12 kabina.

Gosti će na brodu moći koristiti električne automobile kako ne bi morali pješačiti. Ovi BMW i3 automobili držat će se u garažama izvan apartmana i kabina, a o njima će brinuti privatni concierge.

Dvije gornje palube rezervirane su za smještaj posade i kapetana, dok se u dva bočna krila nalaze područja za sunčanje te barovi i saloni pogodni za promatranje same plovidbe.Imara-Mega-Yacht-Concept-1

Unutrašnjost nudi niz zajedničkih prostora, uključujući glavni salon dimenzija 50×40 metara, blagovaonica za 100 ljudi, polu-otvorenu umjetničku galeriju, nekoliko restorana i barova, čajanu i nekoliko trgovina. Uz to na brodu je i teniski teren, sportska dvorana, kino, kazalište i koncertna dvorana.

Kao glavna značajka ove jahte je i skijaška padina sa žičarom koja se proteže na četiri palube i Ski lodge.

U skladu sa svojim-bliskoistočnim utjecajem, trup će biti bijele boje sa zlatnim detaljima. Unutrašnjost će biti kombinacija modernih oblika i drevnih arapskih ukrasnih stilova. Jahta će imati i solarne panele kako bi se osiguralo ekološko i odgovorno korištenje.

Uzdignuta paluba prilagođena je slijetanju i polijetanju helikoptera, a na jahti će ih biti smješteno ukupno pet.

Projekt ima za cilj privući bliskoistočne klijente, koji svoje bogatstvo mogu zahvaliti upravo nafti i tankerima.

Najčitanije