12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktor Lokruma želi omogućiti posjete otoku i zimi

Dubrovnik foto Boka News

Na Lokrum bi se moglo ići i s Babinog kuka, ali i tijekom zime. Ravnatelj Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić za portal Dubrovnikpress.hr rekao je u tom smislu potrebno još ostvariti određene preduvjete, također najavivši i ostale planove ove ustanove u 2017. godini.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare prošloga tjedna gradonačelnik Andro Vlahušić je najavio upravo liniju koja bi povezivala Babin Kuk i Lokrum.

– Govori se o tome zapravo već nekoliko godina, ali treba stvoriti preduvjete. Ako sve pripremimo u skladu s prostornim planovima, budući da trenutno ne postoji pristanište na Babinom kuku, mi smo spremni na uvođenje linije. Mislim da bi to imalo smisla raditi. Pitanje je bi li Babin kuk bio dio „Vaporetta” ili pak neke posebne linije. – rekao je Tevšić.

Što se tiče ostalih planova, Tevšić je najavio kako je cilj „broj posjetitelja ostaviti na razini iz 2016. uz rast prihoda od petnaestak posto i pokušati organizirati plovidbu i otvorenost Rezervata barem povremeno tijekom prosinca 2017. te siječnja i veljače 2018. godine.”

www.dubrovnikpress.hr

Najčitanije