20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dama s Floride živi već 7 godina na kruzeru

Nakon što joj je suprug umro od raka 1997. godine, žena s Floride odlučila je poštovati njegove želje i živjeti na moru … trajno. Lee Wachtstetter (86) prodala je peterosobnu kuću u Fort Lauderdale i preselila se u kabinu luksuznog broda.

Udovica, koja je često krstarila sa suprugom tijekom njihova 50-godišnjeg braka, živjela je na kruzeru Holland America Line dok nisu ukinuli program „ples s domaćinom“.

Tada je preselila na „Crystal Serenity“ i živi na ovom kruzeru, koji može primiti 1.070 putnika, već gotovo sedam godina. Njezina kabina br 535 na palubi br.13 godišnje stoji 164.000 dolara. Ta cijena uključuje i cjelodnevni zabavni program, pratitelja te sve pogodnosti ovog luksuznog kruzera.

Od tada, gđa Wachtstetter bila je na više od 200 kružnih putovanja, uključujući i 15-dnevno putovanje oko svijeta, i posjetila više od 100 zemalja.

Neki od 655 članova posade na kruzeru od milja je zovu Mama Lee. ‘Nitko ne može izgovoriti moje prezime ionako, a meni ne smeta”, izjavila je za The News Herald.

Gospođa Wachtstetter rijetko ide na kopno, a sa svojom obitelji ostaje u kontaktu putem računala. Posjećuje ih kad brod pristane u Miamiju. Nedostaje joj tri sina i sedmero unučadi, ali kaže da “imaju vlastitu obitelj i rade ono što je dobro za njih.“

„Dan prije nego što mi je muž umro 1997. rekao mi je:” Nemojte prestati krstariti. ” Danas sam ovdje i živim život iz bajke, bez stresa. Uživam u plesu, a dobro je što brodovi još uvijek imaju „ples domaćina“. Moj suprug nije plesao, jednostavno nije htio, ali me uvijek poticao da plešem s domaćinima. Tako i danas svaku večer plešem par sati nakon večere”, priča vremešna dama.

Osim što troši vrijeme na ples i sudjeluje u drugim aktivnostima prema rasporedu, gđa Wachtstetter izdvaja neke od njezinih sati na izrađivanje goblena i pletenje u brodskom salonu. Sve što napravi poklanja posadi jer su joj oni, kako kaže, druga obitelj.

Nemojte očekivati da ćete vidjeti gospođu Wachtstetter na kopnu na proslavi svog 87. rođendana u svibnju jer, kaže, da se teško može vratiti u stvarni svijet. No, ipak u to vrijeme brod pristaje u Istanbulu pa se možda ipak odluči „skoknuti“ na kopno kupiti neku sjajnu, blistavu haljinu za plesni podij.

 

 

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije