10 C
Kotor

Slušaj online radio

Crowdfunding kampanja za ˝Modri kavez˝ – Film o pomorcima

Modri kavez film o pomorcima
Modri kavez film o pomorcima

“Modri kavez” je prvi hrvatski dokumentarac o našim pomorcima koji su ostavili trag diljem svijeta i jedini film na ovim prostorima na temu pomoraca i njihovog života. Ovo je film o odlascima, dolascima, pustolovinama i odgovornosti. Film o ljudima čiji je život, baš kao i život njihovih obitelji, generacijama obilježilo more i pomorstvo. Ujedno je i prvi hrvatski dokumentarni film sufinanciran grupnim financiranjem putem inovativne platforme INDIEGOGO. Glazba za film bit će originalno komponirana i bit će objavljena na odvojenom soundtracku.

Distribuciju filma radi Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma u Splitu te će biti apliciran na brojne hrvatske, europske i svjetske festivale.

Ovaj nezavisni film potpomognut je sredstvima Grada Splita i Hrvatskog audiovizualnog centra, a kako bi uspjela dovršiti postprodukciju završiti redateljica filma Bruna Bajić pokrenula je crowdfunding kampanju. Na stranicama kampanje Modrikavez@Indiegogo svatko može dati svoj doprinos te na taj način aktivno sudjelovati u stvaranju filma.

Na društvenoj mreži Facebook imaju 1680 aktivnih pratitelja i za svaku suradnju se dobiva službena zahvalnica od „Modrog Kaveza“ i službena zahvala na odjavnoj špici.

Uz film paralelno izlazi i knjiga pod nazivom „Redateljski memoari: Put u Modri kavezu“ koju piše sama redateljica, a govori o detaljima o projektu, pomorstvu i općenito cijelom procesu nastanka. U njoj će biti spomenuti sponzori i ljudi koji su sudjelovali. Knjiga će biti prevedena na engleski jezik, isto kao što će i film biti titlovan kako bi bio dostupan što većem broju ljudi.

Svi detalje o projektu mogu će naći na The Blue Cage, a trailer filma i promotivni video može se pogledati na službenoj web stranici www.modrikavez.eu

Najčitanije