16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Cijela ribarska zajednica na 11. CROFISH-u

crofish

Udruženje obrtnika Poreč organizator je 11. međunarodnog sajma CROFISH koji će se od 26.-28.10.2017. održati u dvorani Žatika u Poreču.

Riječ je o jedinstvenom sajmu ribarstva i ribarske opreme na području Hrvatske, čiji je cilj na jednom mjestu okupiti domaće gospodarske subjekte iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova, ali i zainteresirane iz susjednih država. To više što je međunarodna i međuregionalna suradnja vrlo važna za razvoj morskog ribarstva i marikulture.

Tijekom Sajma planira se održavanje i niza popratnih događanja, od stručnih tribina, specijaliziranih predavanja, susreta partnera – ribara, do aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima.

Osim toga, po prvi puta sve posjetitelje očekuje i bogati gastro show s degustacijama ribljih proizvoda. Posjetitelji će na licu mjesta moći vidjeti pripremu ribljih jela od strane renomiranih kuhara, a jedan od njih će će biti David Skoko.

Ove godine će se u okviru sajma CROFISH u akvatoriju ispred Poreča 28.10. održati i prvo međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu pod nazivom Kup Istre, te jedriličarska regata što će povećati atraktivnost ukupne priredbe.

Na kraju spomenimo i da je ulaz na sajam besplatan.

Najčitanije