Češki mornar demolirao komandni most

Razbijanje
Razbijanje

U večernjim satima 12. februara 2015. njemački kapetan i češki mornar verbalno su se sukobili na brodu ˝Melanie˝ tokom plovidbe iz Bremena. Dok je plovio kanalom Weser u Langwedelu, mornar je primio obavijest u vezi prestanka njegovog rada na brodu. On je tada zgrabio čekić koji mu je bio blizu i uništio sve što mu je bilo u dosegu. Policija je stigla u 17.30 sati, nakon što je obaviještena o razbijanju i ozbiljnoj mogućnosti potencijalne opasnosti za život ili zdravlje.

Na licu mjesta su utvrdili da mornar nije koristio čekić kako bi izravno napao kapetana. Naime, zadobio je samo površinske posjekotine na rukama. Mornar je, međutim, razbio sve prozore u kormilarnici i prostorijama za smještaj, oštetio ploču s elektroničkim instrumentima broda, radar i autopilot te polomio neke dijelove motora i pramca.

Oštećeni brod zaustavio se uz obalu, što je mornaru dalo priliku da skoči na obalu i pobjegne.

Vlasti su pokrenule potragu, no zasad je ona bila bezuspješna. Vjeruje se da je pokušao pobjeći kući. Šteta se procjenjuje na otprilike 90.000 eura, ne uključujući gubitke od zarade.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.