Budući profesori jedrenja krstare oko Korčule

Budući profesori jedrenja krstare oko Korčule

Korčulanski akvatorij bio je primamljiv mnogobrojnim nautičarima i njihovim pratiteljima koji su s kopna pratili prave atrakcije jedriličara, s obzirom na ovo doba godine.

Teorijsko-praktična nastava na moru – Korčula 5 tjedana, otvoreno more 2 tjedna – uglavnom se realizira izvan sezone zbog cijena, ali i idealnih uvjeta u kasnoj jeseni i u kasnom proljeću, kaže prof. dr. Goran Oreb, predmetni nastavnik Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njegov izborni modul “Jedrenje” traje 300 nastavnih sati kroz 4. i 5. godinu studija, a teorijska nastava provodi se u Zagrebu i, što je zanimljivo, studenti su većinom s kontinenta, a među njima je sve više djevojaka koje pokazuju interes da postanu diplomirani treneri jedrenja. Jedrilo se po Pelješkom kanalu i uz zidine staroga grada Korčule.

Zanimljivo je da je danas u čarter-flotama angažirano preko 200 skipera koji su svoja maritimna znanja i vještine stekli na spomenutom fakultetu, a mnogo ih radi i kao treneri u klub ili kao članovi regatnih posada. Svi oni obučavali su se pod stručnim nadzorom prof. dr. Gorana Oreba, voditelja Katedre za sportove na vodi Kineziološkog fakulteta.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.