8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budući profesori jedrenja krstare oko Korčule

Budući profesori jedrenja krstare oko Korčule

Korčulanski akvatorij bio je primamljiv mnogobrojnim nautičarima i njihovim pratiteljima koji su s kopna pratili prave atrakcije jedriličara, s obzirom na ovo doba godine.

Teorijsko-praktična nastava na moru – Korčula 5 tjedana, otvoreno more 2 tjedna – uglavnom se realizira izvan sezone zbog cijena, ali i idealnih uvjeta u kasnoj jeseni i u kasnom proljeću, kaže prof. dr. Goran Oreb, predmetni nastavnik Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njegov izborni modul “Jedrenje” traje 300 nastavnih sati kroz 4. i 5. godinu studija, a teorijska nastava provodi se u Zagrebu i, što je zanimljivo, studenti su većinom s kontinenta, a među njima je sve više djevojaka koje pokazuju interes da postanu diplomirani treneri jedrenja. Jedrilo se po Pelješkom kanalu i uz zidine staroga grada Korčule.

Zanimljivo je da je danas u čarter-flotama angažirano preko 200 skipera koji su svoja maritimna znanja i vještine stekli na spomenutom fakultetu, a mnogo ih radi i kao treneri u klub ili kao članovi regatnih posada. Svi oni obučavali su se pod stručnim nadzorom prof. dr. Gorana Oreba, voditelja Katedre za sportove na vodi Kineziološkog fakulteta.

Najčitanije