10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Brza brodska linija Dubrovnik-Split

Krilo Star

Novi brzi katamaran  “Krilo Star” koji ima kapacitet 320 sjedećih mjesta povezivati će Dubrovnik sa Splitom i otocima Mljetom, Korčulom, Hvarom, i Bračom, četiri puta sedmično u maju, svakodnevno od juna do septembra, a 3 puta sedmično u oktobru.

Novost u ovoj godini je i pristajanje na Mljetu u luci Pomena. Nakon uspješne sezone 2014. na brzobrodskoj liniji Split – Dubrovnik – Split, koju je održavao brod “Krilo”, u novoj sezoni na toj će relaciji ploviti novi, veći i udobniji brod – “Krilo Star” , prinova u floti kompanije Kapetan Luka iz Krila Jesenice. Kako je “Krilo Star” moderniji i brži brod vrijeme plovidbe do Korčule se skraćuje na manje od dva sata, a u Split stiže za nešto više od četiri sata.

“Očekujemo da će dnevni prosječan broj putnika biti na prošlogodišnjoj razini – oko 700, a činjenica je i da otok Mljet prošle godine nismo bili u mogućnosti poveztivati i sigurno je da će petina putnika biti s Mljeta. Otprilike jednak je broj putnika turista i domaćih ljudi, evo na ovoj prvoj plovidbi danas je prva putnica na naše oduševljenje bila starija gospođa, Mljećanka koja živi u Splitu.”  – kazao je kapetan broda, Luka Tomić.

Cijena karte na relaciji Split -Dubrovnik je 180 kuna, a prodaja karata za ovu liniju biti će organizirana u Dubrovnik Travel Corneru – Avansa Travel d.o.o. u Gružu, Obala Stjepana Radića 40 i u poslovnicama Elite Travel-a.

Vedran Jerinić

Najčitanije