9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Brod knjižara – Brod kulture vraća se u Šibenik

Brod knjige
Brod knjige

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture bogatim kulturnim sadržajem daje dodatnu vrijednost hrvatskom turizmu te će i ove godine ploviti šibenskim arhipelagom, odnosno pristati uz šibensku rivijeru i to u Rogoznici, Šibeniku i Zlarinu. Svoju jubilarnu 10. plovidbu počinje 23. jula iz Makarske, a završava 5. avgusta u Trogiru.

Raspored gostovanja uz šibensku rivijeru:
27. jula – Rogoznica
28. jula – Šibenik
4. avgusta – Zlarin

Na Brodu će zaploviti i brojni hrvatski autori: Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović,Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat, Cody Mcclain Brown popularni američki pisac i autor Vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj, Zdenko Bašić i mnogi drugi. Zemlja partner ovogodišnje turneje Broda knjižare su Sjedinjene Američke Države iz koje dolaze američki pisci.

Za najmlađe će se održati predstava za djecu „Velika staklena avantura” autorica i glumica Martine Cvek i Tine Orlandini, koja počinje u 20.30 sati, te radionica kreativnog pisanja. Uz predstavljanja američkih i hrvatskih pisaca te promociju knjige “20+1 najbolja priča za ljeto 2016.” Posjetitelji mogu pogledati i kazališnu predstavu o ženi koja je ostavila neizbrisiv trag i utjecaj na mnoge generacije – Mariji Jurić Zagorki – „Kakva majka, takva kći” autorice Frane Marije Vranković u kojoj glume Mia Krajcar i Mirta Zečević, a režiju potpisuje Jasmin Novljaković. Predstava počinje svakoga dana u 21.30 sati, a na Brodu će se moći i kupiti sve knjige Marije Jurić Zagorke. Temperaturu će sigurno podići i večernji koncert grupe Bitanga i princeza uz posebnu gošću iznenađenja – Ružu Janjiš, pobjednicu emisije The Voice!

Ispred Broda bit će postavljena i velika staklena skulptura Brod od stakla, koja predstavlja sjedinjenje mora i umjetnosti, a koju su izradili prof. Antun Vrlić i studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U ponudi MC Broda knjižare i partnera – knjižara Kašmir prometa i Dječje knjige, sudjeluje više od 30 nakladnika iz Hrvatske s gotovo 3000 naslova knjiga po sniženim cijenama. Tu je i Happy Hour za knjige – svakoga dana od 18 do 19 sati koji omogućuje 10% dodatnog popusta na kupnju knjiga i drugih artikala za korisnike Mastercard i Maestro kartica, a svaki kupac uz plaćanje karticama MC dobiva prigodan poklon.

Podsjećamo – svi programi su besplatni i veselimo se susretu s vama na jadranskoj obali!

Pred početak plovidbe, kao i svake godine, iz tiska je izašla 7. knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016″ koja će imati promociju na turneji Broda.

– Brod knjižara – Brod kulture festival je književnosti, ali i kulture u najširem smislu riječi te je postao posebna i prepoznatljiva ljetna tradicija na Jadranu. Desetu godinu za redom na Brodu knjižari – Brodu kulture raznim sadržajima promičemo turizam kroz kulturu. Zahvaljujući kompaniji MasterCard koja nas od početka podupire, umjetnost je uz knjige i mnoštvo velikih domaćih i stranih autora stigla u brojne gradove i manja mjesta na Jadranu. Zahvaljujem i Sjedinjenim Američkim Državama, zemlji partner ovogodišnje turneje. Spomenuo bih i recital „More” glumca, pjesnika i umjetnika Enesa Kiševića, koji već niz godina plovi s nama – istaknuo je Igor Gerenčer, organizator projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture.

www.mok.hr

Najčitanije