7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokelji, Truš i Šantić na regati Brindisi – Krf

Bokelji, dr Nikša Truš i Zvjezdan Šantić učestvovali su na ovogodišnjoj “Međunarodnoj regati Brindisi – Krf” koja je vožena od 8-10 juna. Dvočlana posada iz Kotora, članovi JK „Lahor“, izazvali su posebno interesovanje organizatora i učesnika kada su se pojavili u Brindisiju svojom 9,5 dugom jedrilicom „Chita“.

Veliki zaljubljenik u more i jedrenje dr Nikaša Truš, za naš portal kazo je da ljubav prema jedrenju i moru je jača od svega.

„Do Brindisija smo jedrili 13 sati gdje su nas dočekali ljubazni organizatori. Cilj  regate je stvaranje mosta između ljudi Jadranskog i Jonskog mora kroz jedriličarski sport. Zanimljivo, od 2000. do 2002. godine, utrka održana pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda kao “Trka za ljudska prava”.

Regata  Brindisi – Krf  organizuje još od 1986. godine.

Brindisi-Corfu
Brindisi-Corfu

Regata je bila veoma je zahtjevna, pogotovo kada jedrite u dvoje. Na Krf smo stigli nako trideset sati jedrenja. Nikada nije bilo toliko posada, kao ove godine, atmosfera je odisala opušteno i svečano. Našim učešćem željeli smo pokazati da jedriličari iz Boke nisu zaboravili jedriti, da smo pravi ambasadori naše države i Boke Kotorske“ kazao je vlasnik broda i skiper dr  Nikaša Truš.

Partenza-Brindisi-Corfu 8-giugno-2016
Partenza-Brindisi-Corfu 8-giugno-2016

Iako bez sponzora posada Truš – Šantić, učestvovao je i na regati Bari – Herceg-Novi koja se tradicionalno vozi krajem aprila. Kazali su da će nastaviti u sklopu svojih mogućnosti predstavljati Crnu Goru i Boku ma međunarodnim regatama.

Najčitanije