Bliži građanima i korisnicima obale

U Tivtu otvorena kancelarija JP „Morsko dobro“

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
Otvaranje kancelarije JP Morsko dobro

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i dirtektor JP „Morsko dobro“ (JPMD) iz Budve Rajko Barović otvorili su sinoć u Tivtu kancelariju tog JP. Prostorije se nalaze u poslovnom centru „PMC Investa“ u Ulici Druge dalmatinske brigade u centru Tivta.

Barović je istakao da je otvaranje JPMD u Tivtu potvrda želje tog preduzeća da bude bliže i dostupnije građanima i korisnicima obale u gradu koji bilježi najveći turistički rast na Crnogorskom primorju. On je naveo da će JPMD uskoro vjerovatno otvoriti i kancelariju u tivatskom nautičko-turističkom centru Porto Montenegro i obećao nastavak zajedničkih ulaganja JPMD i Opštine u razvoj i uređenje obalne infrastrukture u Tivtu.

Nakon upravo završene 2,3 miliona eura vrijedne rekonstrukcije i uređenja gradske rive i šetališta Pine koja je odrađena na Barovićevu inicijativu, Opština i JPMD krajem godine kreću u faznu realizaciju projektaoko 2 miliona eura vrijednog projekta uređenja obale i izgradje otvorenog plivališta – velikog mandraća na Belanama, sa istočne strane ulaza u gradsku marinu Kalimanj.

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.

„Vrijednost ove kancelarije nije u prostoru i opremi, već u onome što ona treba da donese građanima Tivta i zainteresovanim privrednicima, da oni lakše ostvare svoja prava i interese vezano za zonu morskog dobra u našoj opštini. Mi kao lokalna uprava, ovim ćemo dobiti dodatnu konekciju sa JPMD kako bui dodatno unapredili našu već odličnu saradnju na zajedničkoj zaštiti i valorizaciji mora i obale u Tivtu.“- ocijenio je tivatski gradonačelnik Ivan Novosel. Rukovodilaca novootvorene kancelarije JPMD u najmenjem bokeljskom gradu je Jovo Radonjić.

Kako se čulo, pored projekta na Belanima, Opština i JPMD ove će godine krenuti i u rekonstrukciju pristaništa na Opatovu, kao i uređenje obale i plaže u Donjoj Lastvi i u Krašićima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.