3 C
Kotor

Slušaj online radio

Big game fishing Croatia 2015. u julu u Komiži

big_game_fishing
Big game fishing

Već petu godinu za redom, u organizaciji ŠRK „BIG GAME CROATIA”, Komiža će i ovog ljeta biti domaćin popularne sportsko-zabavne manifestacije Big game fishing Croatia. Big game fishing Croatia održat će se od 15. do 19. jula 2015. u Komiži, uz bogat sportski, zabavni i gastronomski program.

Tako će uz natjecatelje, u Komiži ovom prilikom boraviti predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Uprave ribarstva i ribarske inspekcije, Županije Splitsko dalmatinske, Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, a u programu će biti uključeni izlagači na popratnom nautičkom sajmu u šatorima iz poznatih tvrtki kao što su Honda, SIMRAD, LOWRANCE , B& G, Icey-Tek, HETA, Navico i drugi.

Također, svoje proizvode će predstaviti i proizvođači autohtonih proizvoda otoka Visa: vinari, uljari, klesari, proizvođači likera, marmelada, suvenira… Uz otočke klape, bit će organizirano i natjecanje u kuhanju brujeta.

Svake večeri predviđen je i koncert na komiškoj rivi. Prve večeri publiku će zabavljati Giuliano, druge i treće Diktatori i Grupa Viva, a završna četvrta večer rezervirana je za Coloniu.

15. 7. očekuje se dolazak plovila u Komižu i okupljanje skipera. Istog dana biti će upriličen Skippers meeting u Kulturnom centru Ivan Vitić. Potom slijedi svečano otvaranje uz prigodan govor predstavnika institucija te prva zajednička večera svih sudionika uz zabavni program i nastup grupe, a cijelu ceremoniju zaokružuje i spektakularni vatromet.

16. i 17.07., ribolovni dan započinje isplovljavanjem sa zamišljenog linijskog starta u 8 h. Po povratku u luku, mnoštvo dočekuje natjecatelje, a atraktivne ribe se javno vagaju. Još jedna zajednička večera se održava u Restoranu Hum.

18.07. je posljednji ribolovni dan kada ćemo doznati i ime pobjedničkog tima, koji će u svibnju 2016. otputovati u Quepos, Costa Rica na svjetsko prvenstvo i tamo predstavljati Hrvatsku.
Ovaj dan rezerviran je za još dva natjecanja.

Naime, biti će organizirana i natjecanja za djecu LITTLE GAME, kao i natjecanje u kuhanju brudeta u kojem sudjeluje i prvi hrvatski celebrity Masterchef Luka Nižetić. Djeca u dobi od 7 – 14 g. natjecat će se u udičarenju na 3 gajete falkuše – tradicionalne drvene brodove iz Komiže.

Cilj natjecanja je promovirati tradiciju Komiže, upoznati one najmlađe s čarima ribolova i prezentirati autohtone otočke proizvode.

Večer završava zatvaranjem natjecanja i proglašenjem pobjednika uz dodjelu pregršt vrijednih nagrada, sve uz glazbeni dio večeri – nastup grupe Colonia koja će publiku zabavljati do sitnih jutarnjih sati.

www.pomorac.net

Najčitanije