15 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar – završena kruzing sezona

docek kruzera
docek kruzera – foto jedro.me

Na gat AD Port of Adria juče je pristao kruzer “Thomson Celebration” koji je u Bar doveo 1.241 putnika i 519 članova posade.

Ovo je sedmo i posljednje uplovljenje kruzera britanske kompanije TC u Bar u 2016, koja je ovako u bar dovela ukupno 8.660 putnika,mahom Engleza.

“Ovim zvanično zatvaramo sezonu kruzera u ovoj godini, i tim povodom, za engleske turiste organizovali smo tradicionalni doček uz priganice, ruštule i med u saradnji sa Srednjom ekonomsko-ugostiteljskom školom, i uz nastup KUD ”Jedinstvo” . Jako smo zadovoljni postignutim, ucrtali smo Bar na mapu destinacija kruzera, u vrlo kratkom roku savladali i uveli neophodne standarde za prihvat kruzing brodova. Građani prepoznaju pozitivne efekte ove aktivnosti i to nam je izuzetno važno”, rekla je za Jedro Tanja Novović, koordinator kruzing aktivnosti u AD Port of Adria.

Ona je dodala da je prva kruzing sezona u Baru veoma važno iskustvo i za Port of Adria i za cijeli grad, te i svojevrstan test” da vidimo da li možemo i umijemo da sarađujemo jedni sa drugim, sve u cilju najbolje promocije lokalne privrede i ambijenta”.

“Mislim da se to mora značajno unaprijediti. Prihvat kruzing brodova je za Port of Adria dodatna aktivnost, a ne osnovna djelatnost, mi ovim želimo da otvorimo nove perspektive za razvoj Bara. Da bi bili uspješniji, moramo više sarađivati, u tom smislu, u narednom periodu očekujem još veću podršku lokalne zajednice uključujući opštinu i TO, Bar to zaslužuje. Još jednom hvala svima koji učestvuju u organizaciji, posebno Olji Fatić, predstavnici lokalnih proizvođača koja je sa nama od početka, studentima Pomorskog fakulteta Kotor i dekanu Danilu Nikoliću, agenciji “Allegra”, lokalnoj samoupravi, svim institucijama u lancu prihvata kruzera, KUD “Jedinstvo” i direktorici Tanji Spičanović, profesorima i đacima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole”, zakljućila je Novović.

Najčitanije