20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bar – Global Ports predstavio ponudu za turiste sa kruzera

Photo: Boka News
Photo: Boka News

U organizaciji kompanije Kontejnerski terminal i generalni tereti, koja je u većinskom vlasništvu turske firme Global Ports, u periodu od 2. do 23. oktobra, Bar je posjetio Steven Young, direktor lučkih operacija Carnival UK i predstavnik kruzing kompanija P&O Cruises and Cunard.

Carnival UK dio je grupe, koja objedinjuje devet različitih kruzing kompanija.

Kako bi predstavili moguću ponudu za turiste sa kruzera, za predstavnike Carnival UK organizovan je obilazak lokalnih atrakcija među kojima su se našli: Stari grad Bar, Stara Maslina, Dvor Kralja Nikole i centar grada. Gosti su takođe obišli i Stari grad Ulcinj, Kopakabana plažu i Adu Bojanu, a u saradnji sa kompanijom Plantaže, organizovan je i obilazak vinograda Plantaža i podruma Šipčanik.

“Iako Bar ima atraktivne lokacije koje se mogu predstaviti turistima sa kruzera, posebno interesovanje kod predstavnika Carnival UK izazvali su festivali koji promovišu lokalnu tradiciju, poput Maslinijade i Dana vina i ukljeve. Global Ports će nastaviti sa promovisanjem Bara kao nove destinacije i investicijama u infrastrukturu kako bi na kvalitetan način mogli da dočekujemo kruzere u narednom periodu. To će imati velikog efekta na lokalnu ekonomiju”, saopštila je Ceylan Erzi, direktor marketinga GPH.

Predstavnici Carnival UK sreli su se i sa predsjednikom opštine Bar, Zoranom Srzentićem, sa direktoricom Turističke organizacije Bar Nedom Ivanović, i generalnom direktoricom Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Željkom Radak Kukavičić.

Paralelno sa razvojem komercijalnih lučkih poslova koje obavlja, Global Ports koristi svoje iskustvo i razvijenu mrežu kontakata da barsku luku pozicionira i kao kruzing destinaciju.

Podsjećamo, Global Ports je najveći kruzing operator u svijetu. Trenutno upravlja sa osam komercijalnih i kruzing luka u Turskoj i van nje, uključujući luku u Barseloni (Creuers Del Barcelona), koja je vodeća evropska luka za kruzere. U lukama kojima upravlja, GPH godišnje usluži preko 4,2 miliona putnika kruzera.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije