Argentina završila akciju potrage za nestalom podmornicom

Bez uspjeha

Podmornica

Argentinska mornarica je objavila da je završila, bezuspješno, akciju spasavanja posade podmornice koja je nestala prije dvije nedjelje, piše N1.

U podmornici su se nalazila 44 člana posade.

“Uprkos velikim naporima, nije moguće locirati podmornicu”, rekao je portparol argentinske mornarice Enrike Balbi, prenosi BBC.

S podmornicom ARA San Huan je posljednji kontakt uspostavljen 15 novembra.

Nade da će posada biti spasena “potonule” su kada je ustanovljena sumnjiva eksplozija u blizini mjesta gdje je posljednji put locirana podmornica, navodi BBC.

Kapetan Balbi je dodao da je potraga trajala dvaput duže nego što je procjena da bi posada mogla da preživi u potopljenom plovilu. Naveo je da, ipak, ne može da kaže ništa o sudbini posade.

Saopštio je da u oblastima u kojima je vršena potraga nije nađen nijedan dokaz o brodolomu.

Podmornica ARA San Juan posljednji je put javila svoj položaj u blizini južne argentinske obale, putujući od luke Ušuaja prema bazi u Mar del Plati. Prethodno je prijavila požar na akumulatoru, saopštila je ranije argentinska mornarica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.